Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Dashboard Armoedescan: inzicht in de doelgroep en bereik

  Het CBS heeft in samenwerking met het Leidse Urban Data Center de Armoedescan gemaakt: een dashboard om inzicht te krijgen in de omvang en samenstelling van de groep mensen met een laag inkomen (je kunt kiezen uit 101 t/m 150% van het sociaal minimum).

 • -

  Nieuw op Leiden in cijfers: Coronamonitor

  Beleidsonderzoek heeft de belangrijkste Leidse corona-indicatoren samengebracht in een dashboard op Leiden in cijfers. Dit dashboard bevat daarnaast links naar regionale en landelijke corona-indicatoren.

 • -

  Leidenaren geven de veiligheid van hun buurt een 7,5

  De bewoners van Leiden beoordelen de veiligheid van hun buurt gemiddeld met een 7,5. Van alle Leidenaren voelt 15% zich wel eens onveilig in de eigen buurt.

 • -

  Leidse ondernemers helpen in coronatijd

  De Leidse ondernemer heeft informatie en financiële steun nodig maar wil ook graag samenwerken om deze crisis het hoofd te bieden. Dat is de conclusie uit de enquête die door ruim 400 Leidse ondernemers vorige maand is ingevuld. 

 • -

  Dashboard Verhuizingen op de kaart is vernieuwd

  Nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een interactief verhuizingendashboard publiceerde, is onlangs een vernieuwde versie verschenen. In het dashboard is te zien naar welke gemeente inwoners van Leiden verhuizen, maar ook wie er juist in Leiden komen wonen.

 • -

  Bewoners tevreden over ophalen oud papier aan huis

  Vanaf 1 januari 2020 haalt de gemeente papier en karton ook aan huis op in de Kloosterhof in de Stevenshof. Huishoudens die minicontainers voor restafval en/of GFT hebben, krijgen daarvoor een extra minicontainer. Na vier maanden is de nieuwe werkwijze geëvalueerd.

 • -

  Gemeentelijke communicatie ten tijde van corona

  Het is belangrijk dat wij als gemeente de inwoners van de stad goed op de hoogte houden van informatie rondom het thema ‘corona’. Daarom is het LeidenPanel ingezet.

 • -

  Grote stijging Leidenaren met niet-Nederlandse nationaliteit

  In de afgelopen twintig jaar is het aantal internationals in Leiden met 83% gestegen. 11,0% van de Leidenaren heeft momenteel een niet-Nederlandse nationaliteit. 

News archive