Een ogenblik geduld a.u.b.

Economische groei in Leiden

door Onderzoek en Analyse Leiden

Tweemaal per jaar worden voor gemeente Leiden en regio Leiden door UDC/Leiden071 cijfers uitgebracht om inzicht te krijgen in de economische structuur van de gemeente Leiden, de regio Leiden (Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude) en Holland Rijnland. 

Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Zuid-Holland en Agglomeratie Leiden en Bollenstreek ook opgenomen. In de zomer komt jaarlijks een eerste voorlopige raming beschikbaar die een eerste inzicht geeft over de economische groei, deze is recent verschenen: Economische groei in Leiden, 2023* | CBS. In de winter komen uitgebreidere cijfers beschikbaar, die ook per bedrijfstak inzicht geven in de economische groei, zie hier voor de cijfers tot en met 2022. 

Uit de recent verschenen voorlopige raming blijkt dat het bruto binnenlands product (bbp) van gemeente Leiden toeneemt met 1,4%. Dit is een hogere toename dan van regio Leiden. Regio Leiden heeft wel een hogere toename dan de provincie Zuid-Holland en geheel Nederland.