Een ogenblik geduld a.u.b.

Atlas voor Gemeenten: 5e plaats voor sportdeelname in Leiden

author: Beleidsonderzoek Leiden

De Atlas voor Gemeenten neemt jaarlijks de 50 grootste gemeenten onder de loep: voor 50 indicatoren presenteren ze ranglijsten. Daarnaast is er jaarlijks een ander thema: dit keer is dat sport. Leiden scoort goed op de ‘sportindicatoren’ die gaan over sportdeelname (5e), ziektekosten en bijvoorbeeld overgewicht. Op het aanbod van sport scoren we minder positief (40e).

Daarnaast zijn er de twee jaarlijks terugkerende indexen, elk bestaande uit acht indicatoren. Leiden staat op de15e plaats bij de woonaantrekkelijkheidsindex. Positieve scores hier vanwege de universiteit, veel vooroorlogse woningen en een goed culinair aanbod. Negatieve scores op de nabijheid van natuurgebieden en het percentage koopwoningen (dat is relatief laag in Leiden).

Leiden staat op de 12e plaats bij de sociaaleconomische index. Positieve scores hier vanwege weinig laagopgeleiden en weinig arbeidsongeschikten. Negatieve scores op met name werkloosheid en relatief weinig zakelijke dienstverlening. Beleidsonderzoek heeft een Feitenblad gemaakt met de belangrijkste uitkomsten.