Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Dashboard Verkiezingen Europees Parlement beschikbaar

  Op 6 juni 2024 vonden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Onderzoek & Analyse maakte een dashboard met de belangrijkste uitslagen voor Leiden, per wijk*, per kandidaat, per stembureau en een vergelijking met Nederland.

 • -

  Cijfers over leefbaarheid en veiligheid, ook per wijk, beschikbaar

  In de Veiligheidsmonitor worden elke twee jaar bijna 2.000 Leidenaren ondervraagd over Leefbaarheid en Veiligheid. Deze monitor is, net als de Stads- en Wijkenquête, een groot onderzoek dat veel informatie op wijkniveau oplevert; Leiden telt 10 wijken. Deze informatie is heel waardevol voor alle fasen in beleid en uitvoering. 

   

 • -

  Gebruik kinderopvang toegenomen in 2022

  Het aantal uren dat kinderen in 2022 in Leiden gebruik maakten van de kinderopvang is flink toegenomen ten opzichte van 2021. Van ruim 4,6 miljoen uren in 2021 naar bijna 4,9 miljoen uren in 2022.

 • -

  Bijna 20.000 inwoners erbij in 2045

  De komende jaren groeit Leiden tot bijna 150.000 inwoners. Dat is de uitkomst van de nieuwste bevolkingsprognose. 

 • -

  Meeste Leidenaars willen vuurwerkvrije stad

  In Leiden worden ieder jaar gebieden aangewezen die vuurwerkvrij zijn tijdens de jaarwisseling. De gemeenteraad streeft op termijn naar een geheel vuurwerkvrije stad. De gemeente begrijpt dat er inwoners zijn die vinden dat vuurwerk bij de jaarwisseling hoort. Samen met inwoners gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe manier om de jaarwisseling te vieren. 

 • -

  Grote groei aantal 18-26 jarigen

  Op 1 januari 2024 woonden er 130.067 mensen in Leiden. Dat zijn er bijna drieduizend meer dan een jaar eerder. De groei werd niet veroorzaakt door geboortes en sterftes. 

 • -

  Recordaantal museumbezoeken: 1.324.000

  Er zijn in Leiden nog nooit zoveel museumbezoeken geweest als in 2023. De acht grootste musea (Naturalis, Hortus, Oudheden, Volkenkunde, Boerhaave, De Lakenhal, Sieboldhuis en Molen de Valk) ontvingen ruim 1,3 miljoen keer een bezoeker.

 • -

  Hoe gaat het met Leiden sinds de coronapandemie?

  Het Programma Social Impact is eind 2020 gestart in reactie op de coronapandemie. Doel was om negatieve maatschappelijke en economische effecten van de coronapandemie zo veel mogelijk te beperken voor met name de meest kwetsbare groepen in de gemeente Leiden.

News archive