Over deze site

Hoeveel inwoners heeft Leiden? Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in een buurt? Hoe staat het met de werkgelegenheid? Hoeveel roken en drinken de jongeren in een wijk? Informatie en cijfers vindt u hier. De gegevens zijn voor meerdere jaren en vaak op een laag schaalniveau (wijk- of buurtniveau) beschikbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Direct naar databank

Hier vindt u alle gegevens die op deze website staan. Als u al enige ervaring hebt met het zoeken in deze website is dit de snelste manier naar precies de informatie die u zoekt.

Themas

Klik op het onderwerp van uw keuze. Kies daar een combinatie van onderwerpen, periodes en gebieden. De door u gevraagde gegevens worden overzichtelijk getoond in een grafiek, tabel of op een kaart. Tenslotte kunt u de cijfers afdrukken of in Excel omzetten voor verdere analyse.

Staat van de wijk

Klik via de kaart op de wijk van uw keuze. Een rapport verschijnt met daarin de belangrijkste gegevens van die wijk. Vaak vergeleken met Leiden en soms uitgesplitst naar buurt. U kunt het rapport op het scherm bekijken en als u wilt ook opslaan als pdf-bestand.

Uitgelicht

Hier staan enkele gegevens voor u uitgelicht. Het is een selectie van de informatie die ook op een van bovengenoemde manieren te vinden is. Het gaat om gegevens die in de actualiteit zijn of om een andere reden interessant zijn.

Contact

Heeft u vragen over deze website of andere vragen over onderzoek en statistiek in Leiden? U kunt dan contact opnemen met de onderzoeksafdeling van de gemeente: